PRIMUL WORKHSOP INTERNAŢIONAL DE TURCOLOGIE, ISTANBUL, 19-24 APRILIE 2012

În perioada 19-24 aprilie 2012 a avut loc la Istanbul Primul Workshop Internaţional de Turcologie, organizat de Institutul Cultural „Yunus Emre”, Societatea Turcă de Lingvistică, Ministerul de Externe al Republicii Turcia şi Primăria oraşului Istanbul.
La reuniune au participat turcologi din peste patruzeci de ţări, printre care Albania, Statele Unite ale Americii, Germania, Austria, Albania, Bosnia-Herţegovina, Cehia, China, Coreea de Sud, Croaţia, Egipt, Estonia, Finlanda, Georgia, India, Italia, Japonia, Letonia, Lituania, Marea Britanie, Polonia, Rusia, Ungaria. Au fost discutate probleme actuale ale studiilor de specialitate, precum şi perspectivele generale de evoluţie a turcologiei în perioada următoare.

Secţia turcă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii din Bucureşti a fost reprezentată de prof. dr. Luminiţa Munteanu, care a prezentat o informare cu privire la istoricul şi la modul de organizare a studiilor de turcologie din România, precum şi la preocupările actuale ale turcologilor români.

This entry was posted in Ştiri şi activităţi. Bookmark the permalink.